Všem milovníkům veslování je určena každoroční soutěž v Londýně The Great River Race - Aktuálně o Londýně | Co se děje v Londýně

londyn-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Všem milovníkům veslování je určena každoroční soutěž v Londýně The Great River Race

Každý rok, jednu sobotu v září (letos to bude 15. září) lemují břehy řeky Temže v Londýně davy lidí, kteří sledují jednu z nejvíce neobvyklých událostí, které se konají ve městě. Začíná totiž veslařský závod lodí všech tvarů a velikostí... The Great River Race.
Tato sportovní událost je jednou z nejprestižnějších akcí svého druhu, která přitahuje tisíce závodníků (ze zemí jako Holandsko, Irsko, Švédsko, Chorvatsko, USA a Francie, stejně jako Velké Británie) a doslova stovky lodí (více než 300). Účastníci tohoto závodu soutěží na dlouhé, vyčerpávající trati o celkové délce 21 mil (34 km), začínající v oblasti Docklands, Greenwich a končící v Hamu. Lodě, které se chtějí zúčastnit, musí být tradiční konstrukce s nejméně čtyřmi vesly nebo pádly. V posádce nesmí chybět kormidelník, který sedí na zádi, kormidluje loď a koordinuje výkon a rytmus veslařů. Po skončení závodu je vždy tradičně vhozen do vody. Zatímco většinu lodí tvoří obyčejné veslařské čluny a moderní závodní lodě, k vidění bude také mnoho podivných, přesto nádherných plavidel. Jako například čínské dračí lodě, havajské válečné kánoe nebo vikingské lodě. Pokud nejste samotní závodníci, určitě nemůžete Great River Race, někdy známý jako "říční maraton v Londýně", sledovat od začátku až do konce. Existuje však několik klíčových bodů na trati, z kterých to lze. Fandit tak můžete například z Kew Bridge, Putney Bridge nebo Westminster Bridge. Závod přitahuje jak vážné závodníky, tak i rekreační veslaře a stává se zajímavou a pestrou podívanou pro mnoho lidí. Nutno ještě podotknout, že start závodu zcela závisí na přílivu, ale v roce 2012 se očekává v 10.30 hod. Mnoho velkých měst má svůj maratonský závod, ale pouze Londýn má dva - jeden na souši a druhý na vodě. 

 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru

Počasí v oblasti London

Aktualizováno 13/03/2016 00:20mlhavomlhavo5 °C
 

Předpověď (min./max. teplota)

 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje