Ulicemi Londýna se opět budou projíždět nuda demonstranti na kolech při World Naked Bike Ride in London - Aktuálně o Londýně | Co se děje v Londýně

londyn-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Ulicemi Londýna se opět budou projíždět nuda demonstranti na kolech při World Naked Bike Ride in London

Není mnoho lidí, kteří by mohli říci, že se projížděli nazí na kole ulicemi hlavního města. Ale jsou dny, kdy se to od některých z nich dokonce opět očekává. A to například při klidném, nápaditém a zábavném protestu proti závislosti na ropě a automobilové kultuře... při World Naked Bike Ride, který se bude konat v sobotu 9. června 2012 v Londýně. Tato oslava na kole, která současně vyjadřuje i oslavu síly a individuality lidského těla, se snaží touto formou zvýšit povědomí o potřebě větší tolerance jízdních kol na silnici ve městě a dokázat světu, že kolo je skvělou alternativou druhu dopravy pro cestování ve městě. Tato částečně také demonstrace tak bojuje proti závislosti na ropě a poukazuje tím na potřebu chránit životní prostředí. Současně vyzývá k zastavení klimatických změn, snaží se povzbudit co nejvíce lidí k používání ekologičtějších způsobů cestování ve svých městech a také poukázat na zranitelnost cyklistů v dopravě.
Motto této akce zní: "Nahý, jak si troufnete". Z toho vyplývá, že nahota je volitelná a ne každý je povinnen se svléknout úplně. Neexistuje žádný mandát k pokrytí intimní partie, což je charakteristickým rysem World Naked Bike Ride, oproti jiným cyklistickým akcím. Proto na této akci, jejíž trasa vede řadou památek v centru města, můžeme spatřit okolo jednoho tisíce nejen zcela nahých, ale i spoře oděných, či dokonce přímo na těle pomalovaných cyklistů. Toto jejich Mezinárodní nudistické setkání se koná již od roku 2001 (to první se konalo v Zaragoze ve Španělsku) v mnoha městech celého světa, přičemž to největší se pořádá právě v Londýně. Kromě účastníků jízdy na kolech nesmíme zapomenout i na ostatní nemotorizované účastníky setkání, jako na pěší, skateboardisty, nebo jezdce na kolečkových bruslích. V tom je to poselství, mít možnost svobodně se pohybovat bez omezení osobní svobody, přispět k pozitivní atmosféře ve městech, vytvořit zábavu, upoutat pozornost a vytvořit uchvacující atmosféru během jízdy. A to pomocí i přenosných systémů ozvučení a hudebních nástrojů nebo jiných typů původce hluku.

Název akce: World Naked Bike Ride in London 2012
Datum konání: 9. června 2012
Začátek akce: v 15:00 hod
Místo konání: Wellington Arch, Hyde Park Corner (jihovýchodní roh u sochy Achilles)
Délka trasy: Asi 9 kilometrů (v roce 2011 akce trvala asi 2,5 hodiny)

 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru

Počasí v oblasti London

Aktualizováno 13/03/2016 00:20mlhavomlhavo5 °C
 

Předpověď (min./max. teplota)

 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje