Právě začal nejprestižnější tenisový turnaj na světě... WIMBLEDON 2012 - Aktuálně o Londýně | Co se děje v Londýně

londyn-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Právě začal nejprestižnější tenisový turnaj na světě... WIMBLEDON 2012

Pro všechny milovníky a příznivce "bílého sportu" se bude konat v Londýně od 25. června do 8. července 2012 vyjímečná sportovní událost před LOH, nejstarší, nejslavnější, nejoblíbenější, nejproslulejší a také nejprestižnější turnaj v tenisovém světě, ke kterému se poutá spousta vyjímečných tradic. Jeho oficální název zní: The lawn tennis championships upon the lawns of the All England Club Wimbledon (Tenisové mistrovství na trávnících klubu All England ve Wimbledonu), nebo prostě Wimbledon 2012.
Tento Královský tenisový turnaj je třetí tenisový grandslam sezóny. Představuje jediný turnaj velké čtyřky, který se již tradičně koná na travnatých dvorcích v londýnském All England Lawn Tennis and Croquet Clubu. Taktéž je součástí profesionálních okruhů mužů ATP World Tour 2012 a žen WTA Tour 2012. Vítězové si do žebříčků připíší 2 000 bodů. Obhájci titulu ve dvouhře jsou srbská světová jednička Novak Djoković a česká hráčka Petra Kvitová. Reálnou šanci na zisk trofeje mají také Victoria Azarenková, Maria Šarapovová, Serena Williamsová, Roger Federer, či Rafael Nadal. Petra Kvitová za hlavní favoritku turnaje ale považována není, největší šance se dávají ruské hráčce Marii Šarapovové, která se po triumfu na Roland Garros vrátila na pozici světové jedničky. Počítat se na trávě musí také s Běloruskou Viktorií Azarenkovou a Američankou Serenou Williamsovou. Dvouhra mužů má tři jasné favority. Jejich jména zní Novak Djokovič, Rafael Nadal a Roger Federer. Zejména Britové budou bedlivě sledovat, zda bude pokračovat jejich dlouhé čekání na domácího šampiona, nebo ho Andy Murray po 76 letech ukončí. Vítězky ženské kategorie singlu i double se dozvíme 6. července, vítěze mužského singlu a dvouhry o den později, 7. červnece 2012.
Celkový rozpočet Wimbledonu 2012 činí £16 060 000, což představuje nárůst proti předchozímu ročníku, jehož dotace byla ve výši £14 600 000. Všechny částky jsou vypláceny v librách (£), částky v soutěžích čtyřher jsou uváděny na pár. 

 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru

Počasí v oblasti London

Aktualizováno 13/03/2016 00:20mlhavomlhavo5 °C
 

Předpověď (min./max. teplota)

 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje