Největší novoroční denní průvod ulicemi Londýna, to je New Year's Day Parade - Aktuálně o Londýně | Co se děje v Londýně

londyn-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Největší novoroční denní průvod ulicemi Londýna, to je New Year's Day Parade

New Year's Day Parade je nesmírně populární, velmi barvitá, plánovaná a dobře navštěvovaná akce, která se pořádá každoročně již od roku 1987. Je to největší novoroční denní průvod ulicemi West End v Londýně, který se koná 1. ledna. V roce 2000 dokonce nesl název Průvod tisíciletí. Cílem této přehlídky je získávat finanční prostředky pro celou řadu charitativních organizací v Londýně. Od svého vzniku tak dokázala předat, nebo darovat téměř milion liber.
New Year's Day Parade se přímo účastní více než 10 000 umělců, zastupujících 20 zemí po celém světě
(počínaje USA, Japonskem, Jižní Afrikou a konče Karibikem), kteří si přejí být součástí tohoto 2 míle (3,2 km) dlouhého slavnostního průvodu. Ten sleduje více než půl milionu diváků a kolem 200 milionů televizních diváků. Nechybí zde tak klauni, akrobaté, pochodové kapely, klasické orchestry, pěvecké sbory, tanečnice, roztleskávačky, bubnový pochod, hudebníci, královny, obří nafukovací balony, různé dopravní prostředky (včetně koní a slonů, kteří se průvodu také zúčastní) a další formy zábavy. Trasa velkolepého průvodu začíná v 11:45 hodin na Piccadilly u křižovatky Berkeley Street u hotelu Ritz, pokračuje podél cesty kolem Piccadilly Circus, Dolní Regent Street, Waterloo Place, Pall Mall, Cockspur Street, Trafalgar Square, Whitehall a končí na Parliament Square před Big Ben.
Celá tato přibližně tří hodinová akce bude přenášena živě po celém světě. Akce je bez vstupného, pouze je stanovena cena za sezení na tribunách. V některých místech pro lepší podívanou budou postaveny dočasné tribuny.
 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru

Počasí v oblasti London

Aktualizováno 13/03/2016 00:20mlhavomlhavo5 °C
 

Předpověď (min./max. teplota)

 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje