Londýn se stane dějištěm oslav čínského Nového roku - Aktuálně o Londýně | Co se děje v Londýně

londyn-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Londýn se stane dějištěm oslav čínského Nového roku

Čínský Nový rok je nejdůležitější z tradičních čínských svátků a ten největší festival v čínské komunitě. Je to také nejdelší slavnost v čínském kalendáři. Každý rok v čínském kalendáři je reprezentován jedním z dvanácti zvířat čínského zvěrokruhu. Čínský Nový rok je založen na měsíčním a slunečním kalendáři, takže datum se mění od konce ledna do poloviny února.
V Londýně žije velmi početná čínská komunita. A právě hlavní město Spojeného království Velké Británie a Severního Irska se stane dějištěm oslav čínského Nového roku. Rok 2012 je rokem Draka a ve skutečnosti jeho datum připadá na 23. ledna. Ovšem v Londýně se jeho oslavy budou konat až v neděli 29. ledna 2012. Hlavní oslavy vypuknou v centru města, probíhají v tradičním čínském stylu a jsou největšími mimo Asii. Na Trafalgarském náměstí pak lze spatřit tradiční čínské draky, tradiční tance (včetně tance Lva), kulturní stánky, živá vystoupení, v restauracích objevíte speciální menu, v muzeích a galeriích se pořádají různé rodinné aktivity a také se můžete těšit na jednorázové projekce filmů. Lidé v následujících dnech uklízejí své domy, snaží se splatit veškeré své dluhy a nakupují nové oblečení.
Kromě Trafalgarského náměstí se oslavy konají taktéž po celé Shaftesbury Avenue, Čínské čtvrti a Leicester Square. Tato volná zábava čínské kultury v oslavě příchodu Nového roku probíhá až do 18:00 hod a vstup je zdarma.

 


 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru

Počasí v oblasti London

Aktualizováno 13/03/2016 00:20mlhavomlhavo5 °C
 

Předpověď (min./max. teplota)

 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje