Vydejte se do ulic Londýna na charitativní zábavný běh na záchranu goril - Aktuálně o Londýně | Co se děje v Londýně

londyn-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Vydejte se do ulic Londýna na charitativní zábavný běh na záchranu goril

V sobotu 24. září 2011 mají možnost nejen stovky turistů v ulicích Londýna s překvapením sledovat davy závodníků, které budou běžet centrem města oblečené do kostýmů goril. Údiv ale není na místě - jedná se totiž o charitativní běh na záchranu goril ve volné přírodě, známý jako Great Gorilla Run.
Účastníci tohoto běhu si oblečou svůj gorilí převlek a vydají se na sedmikilometrovou trasu po centru britské metropole, při níž míjejí takové pamětihodnosti jako jsou například Tower Bridge nebo Tate Modern. Od roku 2003 se tohoto běhu zúčastnilo přes 3 000 lidí a bylo vybráno více než jeden milion britských liber na záchranu goril. Kolem této akce se seskupila pozoruhodná společnost zapálených lidí, jejichž zájmem není pouze prožít nevšední legraci, ale hlavně pomoci dobré věci. Akce se rozšířila i na severoamerický kontinent - v roce 2007 se běh goril konal v San Francisku a dokonce i v New Yorku.
Gorilí organizace (Gorilla Organization), která běh na záchranu goril pořádá, se zabývá záchranou všech druhů a poddruhů goril. Její hlavní snahou v současnosti je zajistit možnost obživy pro lidi, kteří žijí v nejchudších podmínkách v těsné blízkosti přirozeného domova ohrožených druhů a zatím nemají jiný způsob, jak se uživit, než je dolování, farmaření nebo lov, a to za cenu devastace deštného pralesa.
Gorilí organizace spolupracuje s místními nevládními organizacemi, aby pomohly lidem získat to, co potřebují k životu a původní deštný prales nebyl ohrožen. Ukazují, že i relativně malá konkrétní pomoc může vést k výraznému zmírnění problému. Běh pro záchranu goril je samozřejmě pouze jednou z jejích aktivit. Neprobíhá jenom v Londýně, podobné akce probíhají také v Amsterdamu a v Číně. V květnu 2010 byl běh také organizován jako maraton a půlmaraton na záchranu goril přímo v Ugandě. Nezbývá tedy než popřát Gorilí organizaci co nejvíce běžců a co největší zájem diváků.

 



 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru

Počasí v oblasti London

Aktualizováno 13/03/2016 00:20mlhavomlhavo5 °C
 

Předpověď (min./max. teplota)

 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje