Londýn se pečlivě připravuje na oslavu festivalu a denní přehlídky svatého Patrika - Aktuálně o Londýně | Co se děje v Londýně

londyn-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Londýn se pečlivě připravuje na oslavu festivalu a denní přehlídky svatého Patrika

Den svatého Patricka je náboženský a kulturní svátek, který je oslavou svatého Patrika (cca 387-461 nl), jednoho z nejčastěji uznávaných patronů z Irska. I když den jeho oslav připadá každoročně na 17. března, město Londýn ožije na počest patrona zelenou, oranžovou a bílou barvou letošní rok v neděli 18. března 2012 (i když speciální události se odehrávají již po celý týden).
Londýnská irská komunita vždy slavila svatého Patrika tradičním způsobem... bohoslužbou, hudbou, tancem a spoustem piva a whisky. Londýnská denní přehlídka bude mít zastoupení ze všech 32 irských hrabství, s pochodovým orchestrem a pouličním divadlem na trase, která začíná v Green Parku, v blízkosti Hyde Park Corner. Dále bude směřovat po Piccadilly Circus, po Haymarket přes Trafalgar Square a končit bude na Whitehallu. Hlavním hostitelem této festivalové události však zůstává Trafalgarské náměstí. K dispozici zde bude nejen hudební show, tanec, hudba, ale i kulturní dětský koutek s vyprávěním, animací, tancem, poezií, hudebními nástroji a také reproduktory kolem náměstí, ze kterých se budete moci naučit pár irských frází. Program oslav nám prostě nabídne to nejlepší z irské hudby, tance a kultury od tradic až po současnost. Uspokojit svůj žaludek můžete při návštěvě jídelních stánků a ochutnat některou chutnou lahůdku z tradiční irské kuchyně. Samozřejmě, že ale nejlepší místa k oslavě St. Patrick's Day jsou hospody.
Tuto jednu z nejživějších londýnských oslav minulý rok navštívilo více než 100 000 lidí a letos je nastaven tak, že slibuje den plný pohody, jídla, pití, tance a oslav. S bezplatným vstupem by to mohl být nezapomenutelný večer a krásná oslava svátku, která by měla být poskytnuta všem. Proto si nenechte ujít tento den!

Datum zahájení:
* 18. března 2012 v 12:00 hod
Datum ukončení:
* 18. března 2012 v 18:00 hod
Místo konání:
* Trafalgar Square, Central London, Westminster, Londýn WC2N 5DS
* Tel.: 020 7983 4000
Přístup metrem:
* Charing Cross
* Leicester Square
* Piccadilly Circus

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru

Počasí v oblasti London

Aktualizováno 13/03/2016 00:20mlhavomlhavo5 °C
 

Předpověď (min./max. teplota)

 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje