Londýn nadchne nadšence do vědy a umění, vstup do většiny muzeí je zdarma - Aktuálně o Londýně | Co se děje v Londýně

londyn-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Londýn nadchne nadšence do vědy a umění, vstup do většiny muzeí je zdarma

Pokud jste typ člověka, kterého v cizích městech zajímají především muzea a galerie a před zábavou dáváte přednost muzejním exponátům, je pro vás Londýn jako stvořený. Pochopitelně, hlavní město Velké Británie je i mekkou zábavy, ale snad na žádném jiném místě na světě nenajdete tolik prvotřídních muzeí, do kterých je vstup zdarma. 

Bez jediné libry v kapse vás pustí například do Britského muzea v Great Russell Street. British museum je jedním z nejslavnějších a nejprestižnějších zařízení svého druhu na světě a součástí jeho obří expozice, která čítá kolem sedmi milionů exponátů, jsou i nejstřeženější artefakty z dob antického Řecka a Říma. Muzeum založil v polovině osmnáctého století lékař a vědec sir Hans Sloane, v současnosti v budově Britského muzea najdete nejcennější pozůstatky kultur dávno minulých.

Zadarmo se pro vás otevřou i dveře londýnské Tate Gallery - obsáhlé sbírky výtvarného umění, která je rozdělena do čtyř menších sbírek. Hned dvě z nich naleznete na území Londýna. Tate Britain je nejstarší z nich a byla pojmenována po svém zakladateli Henrim Tate, který na konci 19. století uspořádal sbírku, aby mohla galerie vůbec vzniknout. Druhá, mladší sbírka se nachází v prostoru nazvaném Tate Modern v tovární hale odstavené elektrárny Bankside. Tate Modern je otevřena teprve od roku 2000 a uvidíte tu umělecké předměty z dílny současných umělců.

Vědeckým nadšencům by neměla uniknout návštěva Muzea vědy, které najdete v ulici Exhibition Road. Je tu více než tři sta exponátů nedozírné hodnoty, za zmínku stojí například Stephensonova parní lokomotiva nebo originální model DNA, jak ho postavili slavní vědci a nositelé Nobelovy ceny James D. Watson a Francis Crick v roce 1953.

Další muzea, kde po vás nebudou chtít peníze za vstup, jsou například Victoria and Albert Museum, National Gallery, Imperial War Museum, Natural History Museum, National Maritime Museum, Museum of London či London Transport Museum.

Předešlý
 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru

Počasí v oblasti London

Aktualizováno 13/03/2016 00:20mlhavomlhavo5 °C
 

Předpověď (min./max. teplota)

 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje